Цената на природния газ да бъде повишена с 2 лева от

...
Цената на природния газ да бъде повишена с 2 лева от
Коментари Харесай

Ново поскъпване на синьото гориво през октомври обсъжда КЕВР

Цената на природния газ да бъде нараснала с 2 лева от 1 октомври срямо в този момент настоящата планува разискваното през днешния ден навън съвещание от Комисията за енергийно и водно контролиране предложение на доставчика " Булгаргаз ". Вносителят предлага цената да стане 24,84 лева на мегаватчас при 22,46 лева все още, което съставлява нарастване от 11%. Тази цена не включва цените за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, което в допълнение ще усили крайната сума.

Предстои в период до 1 октомври комисията да прегледа още информация, която все още не е съумяла да обработи. Така да вземем за пример от КЕВР са изискали " Булгаргаз "  да даде наличната в интернет информация за пазарните показатели за природния газ на интернационалните пазари, както и други данни от вида на разменния курс на американския $, се споделя още в известието на държавното ведомство. Окончателното решение би трябвало да стане ясно на 1 октомври.  

Според прогнозите на анализаторите от Montel цената на природния газ в Европа през зимата ще приблизително 12,20 евро (23,9 л.) на магаватчас. Цените доближиха пик от 13,3 евро на мегаватчас през януари, само че заради релативно високите температури и ниското ползване, те се чакат да са под това равнище.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР